25 september 2008

Windstil



Bij een wandeling in boswachterij Dorst, kwamen we langs een aantal oude leemputten gevuld met water. De wind was niet altijd aanwezig en dat geeft dan een mooi gezicht in het water. Vooral als er berkenbomen aan de overzijde op de oever staan.

24 september 2008

Herfstsukje


Lang geleden, toen ik in de 6e klas van de lagere school zat, kregen we de opdracht voor het maken van een herfststukje. Het moest passen in een schoenendoos. 's Middags na schooltijd was het druk in het Spaarbankbos waar veel leerlingen (veelal onder begeleiding van een ouder)  in het bos liepen te struinen op zoek naar paddenstoelen, mos, dode takjes, boomschors en gekleurde bladeren. 

Deze foto heeft wel wat weg van het toenmalige herfststukje.

18 september 2008

Ik treur...


Ik treur
in groot mineur
een grote mensenvoet
stootte tegen mijn paddenstoelenhoed
Ik stortte neer
en leer
nu het vergaan
het koude uitgaan
van Leven.
Doch... ik zal sporen geven
die dartelend op vele winden
ergens nieuw leven zullen vinden.


1984

15 september 2008

Westlands fruit


Wij waren in 2007 met vakantie in Zweden toen wij in een supermarkt een pakje tomaten zagen liggen in de kleuren geel, oranje en groen: product of Holland!

Terug in Nederland moest ik natuurlijk aan de groenteboer vragen waarom die kleuren niet hier in de winkels liggen. "Dat willen wij niet", zei hij, "wij kennen alleen maar rode tomaten en die eten we dan met z'n allen." Zeker geen gele, geen oranje en geen groene; is die wel rijp?

In het Westland worden ca. 80 verschillende soorten tomaten gekweekt en hoeveel kennen wij er eigenlijk..... Ze worden voornamelijk geĆ«xporteerd  of worden gebruikt in restaurants.

11 september 2008

Varend corso Dorpskern Kwintsheul




Het thema dat Kwintsheul uitbeelde was de Olympische Spelen.

Prima gelukt: 1e prijs dorpskernen en de Publieksprijs!

8 september 2008

Varend Corso Westland











In het eerste weekend van augustus vaart het 'Varend Corso' door de vele vaarten, singels en kanalen van het Westland, Midden Delfland, stukje Delft en een stukje Den Haag. Deze bloemen- en fruitpracht op het water trekt 3 dagen lang rond en trekt vele duizenden bezoekers van heinde en verre.

Wandeling Voornse Duin


Bij een wandeling in het Voornse Duingebied liep ik zomaar langs een Parnassia (Parnassia palustris), fantastisch. Zo vaak kom ik deze typische duinplant niet tegen. De Parnassia komt voornamelijk voor in vochtige duinvalleien.

4 september 2008

Herfstwandeling

Tijdens een muggenrijke wandeling bij Spier waren onderweg veel verschillende soorten paddenstoelen te zien.