5 mei 2011

Wandelen in de Ooijpolder

We zijn een heerlijk weekend aan de wandel geweest in de Ooijpolder en de Millingerwaard (even voorbij Nijmegen). De weersomstandigheden waren prima: een beetje regen op de zaterdag en veel zon op de zondag.


In bovenstaand huis hebben we overnacht, het is een B&B-adres. Het staat er fantastisch, boven op een terp en heeft een wijds uitzicht.


Er zijn diverse wijzen van snoeien, men kan kiezen voor de hand of voor machinaal. Hier heeft men gekozen voor de machine, lekker grof, maar het ziet er niet uit. Deze heesters zullen dan ook iets meer tijd nodig hebben om 'bij' te komen.


Het is goed wandelen in de Ooijpolder. Overal kom je van dit soort borden tegen. Maar we zien meer uitwerpselen dan de beesten die erbij horen.


Dit is een vrij resent gebouwde uitkijktoren waar men aan de ene zijde de kleiputten en de stuwwal van Nijmegen en aan de andere zijde een ooievaarsnest kan bewonderen. De uitkijktoren is in de vorm van een ooievaarsnest.


Er zijn in de Ooijpolder en de Millingerwaard op diverse plaatsen ooievaarsnesten te bewonderen, dat kan met de fiets of te voet.

Geen opmerkingen: