20 oktober 2008

De Tuin: algemeen

De tuin is een stadstuin dat niet al te groot is. De tuin zal nooit een schoonheidswedstrijd winnen en het zal nooit als voorbeeldtuin fungeren. Het is gewoon een lekker rommelig tuintje. Er staan planten die woekeren en er staan planten die blijven waar ze staan. Er wordt wel eens een plant verwijderd en er komt ook wel weer eens een plant terug. Soms wordt er een plantje tussen stoeptegels uitgepeuterd om verder in de tuin verwend te worden en er wordt wel eens een plant uitgewisseld. De vogels helpen ook volop mee om te tuin te voorzien van uitbreiding: kamperfoelie, eik, esdoorn, sleedoorn en heel veel liguster

De tuin heeft een vijver en die vijver trekt heel veel vogels aan van allerlei pluimage.

De tuin heeft een bossig karakter en daarom misschien wel die aantrekkingskracht op vreemde vogels: september 2006 heeft 5 dagen een nachtzwaluw in de tuin gekampeerd en in november 2007 heeft een sperwer de omgeving een uur lang onveilig gemaakt. Het duurde 2 dagen voordat het vogelgrut weer voldoende moed had verzameld om naar de vijver terug te keren.

De tuin heeft een pad. Enkele jaren terug werd deze jaarlijks aangevuld met houtchips, tegenwoordig met het snoeisel wat vrijkomt uit de tuin.




1 opmerking:

Godelieve zei

Super leuke tuin!
Wij laten onze tuin ook liefst een beetje zijn eigen gangetje gaan, terwijl onze buurman met de bladzuiger de blaren uit de bomen haalt :)