23 november 2008

De Tuin : Vreemde kostgangers


Dit is de bank waar alles omdraait in onze tuin: of we zitten er op of het wordt gebruikt door de vogels. Niet zomaar door een merel of een koolmees, nee, door voorbij vliegende en uitrustende vreemde kostgangers. Zo hebben we een paar jaar geleden 5 dagen mogen genieten van een nachtzwaluw die overdag op de zijeuning van de bank sliep en 's nachts op oorlogspad was.
Eind vorig jaar heeft een sperwer een uur lang op de achterleuning gezeten. De vogels die dagelijks van de vijver gebruikmaken hebben we 2 dagen niet gezien. Wat een impact kan een roofvogel voor zijn, maar vooral voor onze omgeving zijn.


Nog zo'n vreemde kostganger: de reiger. Ook niet alledaags, maar waarschijnlijk vaker op- bezoek dan wij denken. Overdag zijn wij aan het werk en wat gebeurd er dan allemaal niet in onze tuin. Altijd gedacht dat de kikkers opgepeuzeld werden door de katten van de buren, maar misschien toch door deze reiger. Ondanks dat er veel hoge struiken en bomen in en om de tuin staan.


Na nog een foto vonden we het welletjes. een tik op het raam en daar gaat onze ongenode gast. Met net zo'n wazige blik in zijn ogen als de foto is.

Even daarvoor werden een aantal jonge bomen door een bonte specht bezocht. Het was even druk in de tuin van de wat grotere en bijzondere vogels.

1 opmerking:

Godelieve zei

Lijkt me ook wel een erg aantrekkelijk plekje voor vogels.