4 januari 2014

Inhalen

Schandalig niet, bijna een jaar niets gepubliceerd terwijl er zoveel was te vertellen en te laten zien. Er moet veel ingehaald worden want ik heb niet stil gezeten in 2013: lekker gewandeld, de tuin gerenoveerd, een aantal vreemde kostgangers in de tuin gefotografeerd, heerlijk op vakantie in Turkije geweest. Genoeg dus om even bij stil te staan en er over te vertellen. Om op gang te komen start ik met een mengelmoes van diverse foto's met een klein verhaaltje.

Daar is dan de blauwe glazenmaker, deze hing aan een bloem van de kamperfoelie, zomaar ineens en heel onopvallend. En bleef tijdens de hele fotosessie rustig aan haar bloem hangen. Fantastisch!


Nog zo'n bijzondere gast: de brandnetelwants, hoe vaak zie je nu zo'n beestje. Hier zit de wants op een bloem van een vlinderstruik.


De Veluwezoom kent veel wandelpaden; langs veel van die mooie paden staan beuken. Dit pad (is het wel een pad, is het niet gewoon een deel van de berm) ligt tussen een fietspad en de rijweg gezien vanaf Ellecom.


Het is een wat heen en weer gespring in mijn fotoalbum. De volgende blogs zullen 1 onderwerp behandelen met de daarbij behorende foto's en gegevens. Misschien weer eens een huid-van-de-boom of een spannende fietstocht of de nieuwe tuin of een gedicht of de bank waarop ik lunch, rust en zo tijdens een wandeling en/of een fietstocht of gewoon maar weer een mengelmoes ...

Geen opmerkingen: